Saturday, December 18, 2010

Profile Baru

0 comments

Profile baru satu!

Friday, December 17, 2010

Sejukkkk

1 comments
Post ni untuk membe2 aku yg sedang berjuang dgn musim sejuk kt Mesir ni..

Ni perkara yg berlaku kt luar sane, jd jgn jdikan alasan terlalu sejuk untuk x g klas :-). sbnarnya peringatan ni pun untuk diri sendiri jgk.

P/s: -syok jgk klu uni beku trus cm dlm video tuh :-p
-klu rumah beku, xpyah la pegi uni lg afdal klu sama2 trap heat n buat cm dlm igloo.
-bilik aku sentiasa di paras tropika 25++ sbb ade 2 heater + 2 hot guy. :))



Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Sunday, December 12, 2010

nuffnang

0 comments
minggu lepas ade membe aku yg da dpt duit RM50 dari nuffnang.. Berbaloi la dia berblogging dengan serius, aku plak jz nk try2 nk tau btul ker x mende2 ni sume. Lihat la u'ols income aku, aku da kaya sekarang 25 sen dowh income.. hahaha


Ayat skim cpt kaya:
"dulu saya miskin, nk makan pun susa, selepas men"join" skim "begitu begini" duit yg saya dpt kini xhabis dipakai. lihat lah, saya da kaya"

Conclusion: Nuffnang terbukti benar, dan benar2 lambat nk generate income yg masyuk. Blogger beginnner 45 follower cm aku yg 3 bulan join nuffnang jz dapat 25 sen, stended la kn, usaha ciput, ciput la hasil. klu korg nk income yg masyuk kene la letak usaha yg lebey pada blog2 anda ok? xmustahil tetapi xmudah jugak, berjanggut aku tggu 25 sen tuh..

*policy nuffnang: ckup RM 50 bru boley transfer ker akaun bank user + RM 1 akn di deduct sbg transaction fee.
*3bulan dpt 25 sen.. untuk ckupkn smpai RM50 perlukan lebih kurang 25 tahun lagi.. :-p sekejap jer 2 kn?

hi u'ols, I da kaya (RM0.25).. U'ols bila lagi??
klu korg rase cm buley generate smpai beribu view sebulan ke blog korg, korg mungkin buley buat duit ngan mende ni.. So gudluck men'try'-testing Nuffnang! ;-)

Friday, December 10, 2010

Ninja Slug

0 comments

We call a ninja "NINJA" because they throws all sorts of sharp objects to their opponent, but when it is a slug throwing sharp thing?what do you prefer to call them?

This little green creature is exclusively found in the mountains of Malaysia or Borneo to be exact. These slugs shoots tiny darts with hormones to their future mate so that they become "horny slug" to increase the reproductive success :-p.

Myth: i think they learn the strategy from Cupids.. :-) try to find the similarities, they both using arrows/darts




Homework: if it happen that you found them, test it on someone (opposite gender preferably) and leave a comment about your result. :))

Source [National Geographic]

Friday, December 3, 2010

Laptop Buying Guide(with Graphic)

0 comments
This post is dedicated to those who wanted a versatile laptop (gaming+office work+entertainment).

Before we start, there is a few rule/consideration about laptop with graphic chip inside.
1.battery wont last more than 3 hours especially when playing games w/o nvidia optimus
2.speaking of versatile, don't put much hope to get high setting on newer games. they're just cheap 3rd class graphic being tossed inside to attract you with competitive price
3.heat: its a common problem.
4.its not upgradable like its desktop cousin, at least not w/o serious workaround

click here to view graphic card ranking
the site linked above is a site which they rank mobile graphic card according to their benchmark score, they give us numbers to get exact performance of the graphic chip.

consideration before buying
1.capacity vs speed 512Mb 750Mhz vs 1Gb 600Mhz
2.price
3.other spec (cpu, ram)


Capacity vs Speed
Famous scenario when looking at the graphic sticker on the laptop is people tends to get graphic card with more memory. let say 512Mb vs the 1Gb, most of them will go towards the 1Gb card which sometimes have a lower speed than the 512Mb card. why they're doing this? they wants to lure you to pay more w/o any noticeable effect. Think that the manufacturer is the devil, they wants your money! So check the link provided above, go for higher rank graphic if you're in a dilemma between 512Mb vs 1Gb

How much graphic memory do you need?? Slower card wont benefit from 1Gb, there is simply not enough time for it to fills the memory due to its slowness, its like filling a big basin with small pipe, it does take longer time to fill it, but sometime you just dont have the time to wait for it to fill. For now 512Mb is just nice to play with 3rd class graphic card(versatile laptop always come with these 3rd class graphic).

*256Mb card just don't make sense these days, don't buy it if you want to play games released this year


Other Spec:
1.CPU speed: go for low CPU and try to get better graphic one. most game demands only dual core CPU to be played. so i3 is more than enough unless you are going to use your laptop for *serious calculation. serious= calculate pi number up to bajilions decimal points. normal people take it as 3.142 :-p
2.RAM: DDR2 vs DDr3. go for DDR3 its faster but i think in a few month there will be no more laptop with DDR2 memory. 2Gb is barely enough to run Splintercell Conviction so go for 4Gb instead.
3.Ati vs Nvidia: no definite winner, but some says(wild speculation) ati heats up easily.
4.Avoid intel Graphic media accelerator (GMA Hd graphic) no matter how big the memory is. Simply awful graphic to get game even running!


Price
Range: Rm2000~Rm2400 don't expect this price for laptops from Sony or Apple :-p
Laptop price from Lowyat Plaza


*From my experience: acer, hp, compaq tends to overheat easily. i don't know why but sometimes it is just luck is not on your side. some unit that i've known work for 24/7 up to 4 years without any problem but some start to show something only after a few month of light usage.
*"nvidia optimus" is graphic switching technology. Gives the laptop ability to automatically switch between power sucking graphic to low powered integrated intel graphic when not in use. Go for it if you want more battery life.



Anyway gudluck. :-p

Penantian itu penyiksaan

0 comments

Setahun lebih aku menunggu, last2 siap jugak kad matrik(karnaih) nih.
ingtkn Jabatan Pendaftaran Negara jer yg kureng skit bab2 buat id card ni
rupenyer university aku lebih hebat bab2 buat card yg tidak berkualiti tinggi.

lihat gmba dibawah:tpi pape pun alhamdulillah, siap jugak mende tnpe apa2 perbalahan ngan mane2 arab seperti yg terjadi setiap kali berurusan dengan mereka.lepas ni buleh la tunjuk kad di merata tempat dengan harapan tuk dpt diskaun.

"Shouting and Scolding is part of their culture.. always feel free to do it"


Friday, November 12, 2010

Tenkiu

1 comments


Thanks

ni post kedua untuk arini.. kbtulan terbelek2 hp dan terjumpa gmba ni.

Trimas: Ariff Haikal, Hanif sbb belanja aku kt Borg Fish(mknn seafood arab) sedap o! bila free lagi la sedap.. :-)

*kenyang gle doe..

huh? bpe umo aku skrang??

0 comments
its been 3 days since my birthday...
(ckp omputih jap)

yup, 9.11.2010 yg lepas adalah hari jadi aku yg ke- ?? 18 kowt :-p
rmai yg ckp umo aku da 20, tpi aku ttp yakin yg umo aku still belasan thun
what's wrong wif them??
aku ade 2-3 kali aku xcelebrate birthday aku
jadi aku still 18 la.
N2, yg penting skali aku still xceleb birthday aku thun ni
ini bermaksud,
thun depan pun aku still lagi ber-umo 18 thun
hahhaah..mudenyer!!

*A special thanks to those who did wish me on my birthday and not to forget even to those non-wishing persons. I know that deep in your heart, you're wishing me "Happy 18th Birthday!". :-P .
*sorry if may not expressed my thankfulness personally to some of you, but believe me.. your wishes has always been my motivation towards a youth-looking appearance! as long as you don't tell me I'm old already. :-)

dorg mmg sja tggu birthday aku tuk release game nih

How to participate in my birthday month celebration?

1. go to nearest game shop.
2. make a purchase one Call of Duty: Black Ops for pc and send it to me.

Original 1 is better, but i wouldn't mind if it is pirated. as long as i can play, it is good enough

by doing this, you will stand a chance to receive my exclusive "Thanks"

peristiwa 9nov:
1.released date untuk game Call of Duty: Black Ops tuh pasal aku minx game ni tuk arijadi aku..
2.http://www.thepeoplehistory.com/november9th.html
sila pergi link ini sendiri..malas nk tulis

Wednesday, October 6, 2010

Dewasa

1 comments
Yeah!
aku da "hampir" dewasa..
tggal sebulan jer lagi nk masok dualploh
da "legal" huahahaha

aku da berubah, aku da dewasa dan berperangai macam org dewasa... jadi ini nasihat aku kepada rakan-rakan yang bakal menjengah ke alam "20" agar tidak kelam kabut bila umor anda mencecah duaploh kelak.

Dewasa 101

Chapter 1(Intro)
Q: How to become a dewasa man??
A: act like one

Chapter 2(how to act like one)
An appropriate response is very crucial, the way you responded to a certain given scenario can show your maturity level.

If you're asked any question, try to express yourself as mature as possible

Q: Coffee or Tea?
A:mistila ribena!ribena, kaya dgan vit c, antioxidant, bla bla bla.. yang penting SEDAP

Q:PES or Madden NFL?
A:Lego Star Wars

Q: Hey, wanna go play football?
A: I'm happy with my RC helicopter

Q:how would you like your bedroom?
A:bright coloured, preferably a colour dat can cheer me up

Q:would you like your bed sheet to be plain colored or something else?
A:I'd like a bed sheet with super hero pic on it, superman batman or master yoda!


If these question happen to be asked, consider yourself lucky because you don't even need to answer maturely due to the very matured answer given by ME :-) . Thank you for time reading this guide...

p/s: ini hobi terbaru aku..main heli kecik ni, mmg nampak sgt2 *dewasa dan *elegant bila aku main mende ni sambil terSENGIH panjang.. ni barang yg kompem aku bwak ke egypt. syok main, lgi2 klu ade membe tido, mmg bahagia klu heli ni crash kt muka mangse tersebut n tarah muke die ngan propeller. huhuhu





Sunday, October 3, 2010

Hi!

1 comments
Assalamualaikum,

Kpd sume pembaca, ade announcement ckit... Aku akan pulang ke Egypt pada 9 Oktober ni tuk meneruskan usaha bg mencapai cita-cita aku tuk jd doktor. Harapan aku pembaca mendoakn perjalanan aku smooth dan mudah menerima sume ilmu2 yg akan aku belajar nnti...

lastly, aku harap Gulf Air da train dia punyer flight attendant tuk joget lambak cmnih time flight aku nnti. huhuhu

Its my Survival kit!

2 comments
Lgu Raya+Lauk Raya+no exercise= lemak

biase la time raya2 ni..bdn sume naik cz memenuhi jemputan open house yg x ptus2. lgi2 akhir syawal ni, sume sibuk rushing cz syawal da nk beransur.

Lemak @ Adipose Tissue @ Fat
Secara "saintifiknya", lemak dipanggil Adipose tissue...Adipose tissue pula dari himpunan adipocyte. Bilangan adipocyte ini kekal bilangannya dalam badan sepanjang hayat kita, yg membezakanya adalah jumlah lemak yg tkandung dlm setiap adipocyte tersebut.

Bg yg "metroseksual", lemak2 ni asyik2 dikaitkan dengan "level of ugliness" which is definitely ridiculous.

Ok! tpi bagi aku, Lemak2 inilah "SURVIVAL KIT" aku.... hahhahah. inilah yg bakal aku gune tuk melawan kesejukan winter kt Egypt nnti. lemak2 ini jugak la yg bkl dijdikan fuel time2 sesak2 duit dihujung bulan.. :-p

jdi hargailah lemak2 anda, pandanglah mereka dari sudut positif pulak and jgn mara kalau aku sebuk membesarkan survival kit aku.


"C'mon, its not fat... Its my Survival kit"

Friday, October 1, 2010

Nasihat

0 comments
Yoda says
Align Center
"Remember, a Jedi's strength flows from the Force. But beware. Anger, fear, aggression. The dark side are they. Once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny."


kalau aku la yg blaja ngan yoda
Anger, Fear, Aggression will bring greater force.. huahahahaha(evil laugh)



Thursday, September 30, 2010

Origin

3 comments
A woman was created from a mans rib(Adam)
Not from his feet to be walked on
Not from his head to be superior over
But from his side to be equal
Under the arm to be protected
...and
Next to the heart to be loved

dipetik dari status update Lemu/Mat Texas
tq mat..

Monday, September 27, 2010

0 comments
sa

Same tak shaddy ngan kucing ni?



Monday, September 13, 2010

Lawak2

0 comments
How do I turn off CAPS LOCK
sila bace jawapan (best answer tuh) sengal!

Saturday, September 11, 2010

Baju Raya

2 comments
Hambar sungguh raya tahun ni.. sume balik kampung tinggal la kami sekeluarga kt Putrajaya nih. Hidup ala2 Citer "I am Legend" versi Putrajaya.. drive sorg2 tgk uma2 kosong, sembang2 ngan pokok pisang., syok o!

Pling yg buat sedih ni adalah bila tahun ni aku lgsung xde baju raya...

Di saat kanak-kanak lain memilih baju raya pelbagai warna, masih ada insan yakni aku, yang hanya mampu melihat kanak-kanak lain membeli
. ok, jgn salah paham, aku xde la sengkek ke tahap tuh, tpi aku ni ade sindrom "SBB" bhse saintifiknya sindrom Sukar Beli Baju. Masok jer kedai baju jarang la aku boleh tahan lebey dari 15 minit, slalunya symptom2 spt pening , rabun, out of focus akan melanda dan menyebabkan aku keluar. Rimas la tgk banyak2 kaler nih!

TeTaPi,
sbg insan biasa aku masih punya rasa ingin baju raya... ini la design bju raya yang aku inginkan.. tpi komfrim mama n abah aku xkn benarkn n xde tailor or tukang besi yang nk buatkn aku bju2 ni.


ini la stormtrooper dari citer Star Wars




ini plak suit Iron Man, Gempak dan bergaya!

ini la baju2 idaman aku untuk pergi beraya... korg x rase ker yg aku akan kelihatan gempak dan bergaya klu buat pose cm abg iron man kt atas ni kt depan uma korg smbil menjerit "assalamualaikum, sy datang nk raye!"

klau pakai suit stormtrooper 2 plak ade la pluang lagi nk dpt duit raye lebey pas acu snapang kt tuan rumah 2.

kelebihan2 lain memakai suit2 idaman aku:
1. naik moto xpayah pkai helmet kura2 yg xbergaya tuh, yg ni 100x lebey bergaya! juz tggal pelekat sirim kt plug letrik, pas tu tmpal. voila, done!
2. mampu menjadikan anda ikon kampung yg sgt diminati
3. buley buat sewa costume, kompem ade lagi *phreakmason2 lain diluar sane yg same freak ngan anda.


huargh...

0 comments
Fuh! Fuh!

berabuk da blog ni..
xde update disebabkan penulis yg saje2 mnyibuk2 kn diri
dengan mimpi yg indah(tido spnjg bulan pose)
bruang hibernate time winter
aku hibernate time bulan2 pose nih..

Sorry kpd sume peminat/pembaca blog ni(macam la ade)


Friday, August 6, 2010

HURM

1 comments

lme gle xupdate...

Skrang da kt Malaysia(bru 3ari)
Ni mende first skali aku buat ble jejak kaki kt Malaysia, setting wifi router kt uma. Pas setahun aku tggalkn uma, mende ni xde sape reti setting, buat kumpul abuk jer. Ngan keadaan yg xtdo 2 ari sbb travel dlm plane+jet lag, aku xbley berfikir ngan waras, jd aku setting mende ni slow2 smpai la pkul 3 pgi.Mata kompem jd ala2 panda 2.

ni gmba set yg siap..kemas jugak aku ni


speedtest connection kt uma. Alhamdulillah blay tahan lju. klu kt mesir 2, klu ade yg gune torrent/IDM abes la. xde sape bley gune internet pas 2 ping kompem 3000 lebey.

ps: mende penting yg aku blom buat adalah membeli selipar. aku pegi semayang jumaat pakai kasut riadah PLKN. gempak abes r, sume pandang kowt.

Wednesday, July 21, 2010

Penantian satu Penyeksaan

0 comments
entry kali ni hasil ilham daripada menunggu result yg xkluar2 lg...

situasi nyer cmni la.

sesi pertama
9.00 pg: masok keje.(masok jer, xstart pown. mnum2 dulu)
9.30 pg: start keje!!! wuargh jiwa meronta2. dlm hati " i do it bcoz they're paying me"

Sesi kedua
1.oo tghri : semua da panas buntut. mula buat "strike" buat keje cm nk xnk jer :-(
2.30 tghri: pi mampuih la hangpo semua..aku nk balik
3.00 ptg : smpai pun rumah!! yeay!!


Bila kerja nak siap kalau mula pukul 9.30pg habis pukul 2.30ptg????

ps: ini yang kami hadapi di sini.. kebanyakkan mereka kurang produktif selepas Zohor. I wonder why??

ps: mereka mudah untuk cakap "1 minute" tpi percayalah, "1 minute" tersebut adalah 1 jam.
kalau "1 hour", maksudnya 3 jam atau esoknya

ps: perkataan ajaib mereka "bukrah" bermaksud esok.

Kam Sa'ah?? pkul brapa??
apasal tanya? macam la kau punctual sgt

ps: sesapa yg didapati masih merayau kawasan univ pada pukul 2.3o ptg akan dihalau pak guard
mereka adalah kutu rayau






Friday, July 9, 2010

Airport owh airport

0 comments

xde la truk sgt tido kt airport.. krusi pun buley tahan, flat n ade curve sikit2 tuk lumbar support..
tips: walaupun ngantuk tpi cuba la mengekalkan ke"sematan" anda ketika tido di airport. perhatikan gmba ni, die siap silang kaki n memeluk tubuh beliau.



ni plak Hudson News. Slh satu kedai dlm Terminal 3 ni. ade jual mcm2 ala-ala kedai runcit kt kejiranan korg. Tauke die fasih cakap inggeris jd sempat la sembang2 ngan die, die citer la die penah pegi Genting Highland jalan2 kt Malaysia. Kaya jugak die nie. Brang2 die sume mahal, National Geographic mag L.E 79 mag yg ade gmba pompuan bogel lg mahal kowt, chipsy L.E 6 air mineral 5 L.E


bukan aku jer yg tido ramai lg termasuk la pak guard..


apa dosaku??? blurr abes r ble xdpt blik Malaysia

Sunday, July 4, 2010

Egypt Air

5 comments

"you need to pay another 2074.00 EGP to get into "Y" class seat"

"I need you to double check on it"
"i've done that"
"no! check it again"
"DO YOU HAVE THE MONEY?" "IF YOU HAVE, YOU CAN FLY, IF NO YOU CAN GO"
this is my conversation with a man at an Egypt Air's ticket counter. I never expect he can be this rude to us. We booked 3 ticket to Kuala Lumpur from a travel agent, when we checked at the counter, he said that we bo0oked for "V" class seat and its full now. So, to be onboard we need to upgrade to the "Y" class seat and it cost 2074.00 EGP.

He blame us for booking with a travel agent instead of going straight to the Egypt Air's office. i can understand that, but i can never tolerate with such rudeness thrown at us, no one wants to hear such a word blaming them especially when he is so angry that he might be scammed by the travel agent.

I've heard that the Egypt Air's on-plane service was quite bad for an airline but i like to update the statement

The on-plane service+ground staff is BAD

another fishy thing is, he don't want to accept any kind of card as a method of payment he only accept cash and guess what he did when he demanded the amount of money to upgrade our seats? he pulled a sheet from his memo pad and jot down the amount(2074EGP).

First he don't want to accept any card, then no official paper or screen for us to look at except the memo pad and most shocking is when we see two man in front of us it the line(an egyptian/arabs) he pay 365 EGP, 735EGP respectively, but when it came to 5 of the Malaysian(us) the cost was up to reach 2000 EGP. wut the hell just happen here??

Its a procedure or a corruption?

if you're reading this and happens to have an Egypt Air ticket, make sure you're ready mentally to face this stuff/service

and if you're about to travel, just avoid Egypt Air.

Monday, June 28, 2010

Home sweet home

0 comments
lgu ni btol2 bg inspirasi kt aku tuk balik Malaysia.. Wait 4 me Malizi...



You know I'm a dreamer
But my heart's of gold
I had to run away high
So I wouldn't come home low

Just when things went right
Doesn't mean they were always wrong
Just take this song and you'll never feel
Left all alone

Take me to your heart
Feel me in your bones
Just one more night
And I'm comin' off this
Long & winding road

I'm on my way
I'm on my way
Home sweet home
Tonight, tonight
I'm on my way
I'm on my way
Home sweet home

You know that I've seen
Too many romantic dreams
Up in lights, fallin' off the silver screen

My heart's like an open book
For the whole world to read
Sometimes nothing keeps me together at the seams

I'm on my way
I'm on my way
Home sweet home
Tonight, tonight
I'm on my way
Just set me free
Home Sweet Home
Home Sweet Home
Home Sweet Home
Home Sweet Home

I'm on my way
I'm on my way
Home Sweet Home
Yeah
I'm on my way
Just set me free
Home Sweet Home

Monday, June 21, 2010

0 comments

Exam may turn someone into a Rockstarr..

Playing Guitar: Mohd Nor Shafiq
Holding Camera: Hanif Omar
Location: Classified

Sunday, June 20, 2010

0 comments
Pemandangan dari tingkap bilik...

Saturday, June 19, 2010

unta

3 comments
They doesn't seems very friendly at first:

I assume this is what those camels says when they first met us..

Camels: hoi. enta miniin? indonizi wala malizi?
kamu dri mane? indonesia atau malaysia

kami: Malizi.

then ktorg cbe ignore tpi unta2 tersebut... tapi..


Camels: walad! ya walladd!
hey kids!!kiddo!

Kami: eh??
what??

Camels: enta syuff eh? giblak kibdah? lahmah gamal?
ko tgk pe? nk ape hati? dging unta?



tapi lepas lame berkenalan, ternyata mereka sgt friendly:


cheese!


serious, you're hilarious dude! bkn main lgi dia gelak


kiri:Basim (tkg smbelih), Anep, Haikal, Anak tkg jge camel, penjge camel

Boola

0 comments

Dalam seminggu dua ni ramai btol yg sibuk duk tuka profile pic fb ngan gmba jersi bola..Semua bola, makan bola tido bola...

Aku seperti biase la mmg xpnah terlibat ngan segala jenis bola.

tpi kkdg idup ni kne la jugak join buat mende2 yg kte mmg xnk buat..

dalam kes aku ni "tgk match bola" aku ikot jer la membe2 ni tgk bola, lgpun nk celeb birthday anep.

Aku makan jer, mmg xde nafsu lgsung nk tgk bola, disebabkn telinge ni xde flap mcm tlinge gajah terpakse la dgr dorg sume sembang pasal bola "england vs algeria)

dlam bhse omputih nyer berbunyi macam ni

"at one point, i felt like i was invited in an alien gathering. what are they talking about?"

Menu dinner smlm:
1.piza bbq chicken medium(aku bantai sorg smpai abes) pak arab meje seblah pown xabes 30L.E
2.milk chick(it is a milk shake but there's typo on the menu)10.99 L.E


its kind a "dirty typo" chick's milk or milk chick huh???

Menu dinner mlm sblum semalam:
1.separuh ayam 15L.E
2.2 pinggan nasi 2 L.E
3.1 kotak besa jus juhayna 6L.E

Menu dinner 2 mlm sblmnyer
1.nasi seafood dumyati 5L.E
2.krib shish tawook 10L.E

*siot byk gle makan mggu ni..
*mama: sorry, byk skit gne duit, time pekse asyek lapa n stress

Friday, June 18, 2010

Ubuntu 10.04 with iPod Touch

0 comments

Ubuntu 10.04 now support iPod touch and i'm assuming it will support iPhone too. It's truly plug n play, no more hassle on installing plugins to make your iPod works with Rhythmbox.


It even mount the iPod touch filesystem like normal flashdrive would do, but its kind of limitied to var/user/media directory, but its more than enough because you don't even need to install any third party software to make it work.

the only missing feature is the "sync" option, i couldn't find it anywhere in the menu. maybe its time for Dtunes*.

Good work Ubuntu..

*i'm using the full install of Ubuntu 10.04 and still enjoying it..

*ditching Windows for a while until i come across a very BIG reason to revert back to windows.


*dtunes: third party music player for jailbroken device
.

Wednesday, June 16, 2010

Satu lagi Projek kami untuk rakyat MTA city

0 comments

Post kedua untuk arini... Saje nk tunjuk kemajuan yg dikecapi MTA city... :-)

kalau ade budak2 Salamville bace harap2 anda x rasa iri hati.

Tiada signboard or pape yg tunjuk pe yg bakal naik kt tapak ni

jadi aku assume pak arab ni nak buat Hub Trenko seZagazig

kt hub ni ade segalanya tuk cater

keperluan pemandu, penumpang dan juga masyarakat setempat..


0 comments
Spock's Father:
Spock, you are fully capable of deciding your own destiny. The question you face is: which path will you choose? This is something only you can decide.

Spock:
do you have mcq's? question like this drives me crazy


*yg paling penting dlam post ni adalah ayat yg font nyer kaler merah.

*jawapan spock 2 aku yg buat, dlm citer sebenar die diam jek. lg la bodo cz xde jawapan trus.

*klu ade mase nnti nk buat rmbut mcm Ambassador Spock

Tuesday, June 15, 2010

Asian

3 comments

Dalam trenko yang separa sendat:
bdk trenko: "naik la, ada lagi kerusi sebelah orang cina 2"

orang cina yg dia maksudkan adalah aku dan hanif..

bukan senang nk dgr kt Malaysia "are you chinese?" kt muka2 cm aku

siapa2 yg trase nk dipanggil cina, datang la Mesir.

bg mereka,

All Asian = Chinese = Hungga Bongga*


*hungga bongga= orang asli ala2 bushman. mereka ingt tamadun dunia hanya lah tamadun eropah, amerika, dan tamadun mereka sendiri. orang asia semuanya cina.

*orang arab rasa negara mereka hebat! Negara dorg jer yg byk kereta, bila aku bgtau proton 2 buatan malaysia n engine2 nyer skali buatan Malaysia terkezut beruk dorg.

*kereta proton ni mcm brg mewah kt mesir (mahal), harganya same mcm kereta2 honda.
~Pak cik interior design National Union Bank yg ckp

*Mereka mcm idup dlm dunie yg smpdannya di perbuat dri cermin. Nampak diri sendiri jer. Hrap2 mereka sedar.

*Bukan sume yg buruk itu di Mesir. Alhamdulillah, setiap kali solat insyallah separuh masjid akan penuh. bukan imam n pak cik2 tua jer, yg muda2 pown ade.

*Yang bijak pandai pun byak dri bgse dorg, harap2 digune kearah yg btul.


Sunday, June 6, 2010

Love

3 comments
"You Can't buy love,
but you pay heavily on it..."


-thanks for the advice


" Bahagia itu sama macam pelangi. Apabila kamu gagal untuk mencapai bahagia, maka lihatlah bahagia itu seperti kamu melihat pelangi. Bahagia itu bukan milik sendiri tetapi milik bersama kerana pelangi itu, keindahannya kita kongsi pada langit yang serupa."

-thanks, wlaupun xpnh bg advice face 2 face, tpi pas bc ayat ni aku rse ok skit.

Saturday, June 5, 2010

Superhero

2 comments


Kecik2 dulu aku taksub ngan mcm2 superhero, Superman, Batman, Ultraman n mcm2 lg "man". Ade yg sggup korbankan masa tidur dorg tuk org lain (Batman), ade yg sggup pakai costume dlm baju(Superman).. ade yg sggup jd slimut aku(Ultraman)..

yup! aku gune slimut ultraman.. Rase sgt selamat bile ade ultraman jd slimut aku. :-P n aku still gune smpai sekarang.. klu ade pertandingan slimut paling meriah kompem aku menang.

Tpi sekarang segalanya berubah, walaupun superhero mcm yg aku sebut tadi wujud, dorg xkn dtg tolong aku tuk bunuh nyamuk n lalat2 kt rumah.. Sorry superhero2 yg pernah aku agungkan dahulu, aku da beralih arah... Sekarang Pyrosol jer yg mampu protect aku dri segala bahaya.. Sorry!


P/s:
--kepada pembaca yg ade follow blog Mohd Ariff Haikal akan perasan yg dia pon ade post pasal pyrosol.. Rasenyer arini adalah Hari Pyrosol Sedunia

--pasni kene minx maap balik kt slimut ultraman aku, takot die merajuk


Wednesday, June 2, 2010

Shall I compare thee to a summer's day?

2 comments
Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:
To continue reading this poem, click here

This post isn't about Shakespeare's art, its about the "SUMMER" that some of us is going through right now.

life in the summer can be pretty boring, you can't go out because its too hot, you can't get a nap because its too hot.. Everything is just "too hot".

I just discovered a new game that could change your life during these summer days. Its called "whose room is the hottest". The rule is simple, the hottest room wins.

Technologies regarding measuring ambient temperature:
1.thermometer
2.thermocouple
3.thermistor
4infrared
5.Extrapolating the degree of hotness of the people inside the room.

technology #5 is what we are going to use in this game:
Temp of my room= body temp+my natural hotness+awesomeness

I've done this at home, and here's the results:

My room is 302, my roommate and I won the game! :-D

Most of the time we need energized electrons,
but sometimes,
two hot guy is all it needs to raise temperature


p/s: for those who said our room is hotter than any part in the house, we're the hot guys, so what?

p/s: playing this game might increase your self esteem IF you're in the winning team :-p







Monday, May 31, 2010

Pekse

2 comments
Brushes:Patotnyer jd Will Smith, tpi jadi pak cik mane ntah skunk.
Pas abes biochem ni aku try lg buat die jd lebey "will smith"


Aku yakin, aku pasti... Tapi masih lagi buat silap..
Puas la aku kire bulan jun ade bpe ari kt penumbuk, siap triple check lg, biase la, math aku mmg trok gle.. jawapan die ttp 3o. Aku pown dengan redha nyer bace la buku sepenuh ati smlm..

12 mlm 30 jun 2010:
haikal:lepak r amir, ade 24 jam lg...
aku: ha? WTf, pekse esok kowt..

shit gle r, upe nyer skrang bulan 5, aku pekse 1 Jun..

Menggelupur kegembiraan aku tau pasal ni...

Nasib baik aku sedar awal, klu x, pagi tdi korg sume buley la tgk aku mengamuk sorg2 kt dewan pekse marah2 pak cik buat teh 2.

"2 la arab @#$%^& bukrah2 (esok). Pemalas!!"

Friday, May 28, 2010

Brushes on my iPod

2 comments

First art on my iPod.. after some grueling hours with biochemistry textbook i spend about 30 minutes on this painting. Fully painted on my iPod touch with the app called "Brushes" available on iTunes for $4.99 as usual there's always other way of getting it :-). It is in B&W because i really don't want to mess with colours, i'm not good at colour. :-p

i'll try to sketch other thing on my iPod, if my drawing is improving i will consider for an iPad...

my phone

0 comments
He's planning to dominate the world from
his little lappy.
Kisah HenPon ku
(gmba diatas di ambil ketika hp ni berfungsi bru2 ni)

Pada asalnya aku tukar Hp SE k770i ni dengan adik aku, ayu.. Die nak sangat K800i yang aku gune 2 cz ade xenon Flash jadi buleh la die amek gmba "self potrait" die ngan kulit tmpak lebih cerah dan clear..senang nk post processing kt Photoshop buang jerawat la dan buat muka nmpak gebu. Sebagai abg yg baik aku pown tuka jer la.. Nipis jugak K770i ni klu nk banding ngan k800i yg gedabak 2.

Sepanjang dekat Malaysia, henpon ni x pernah buat hal walaupun ade la terjatuh kt jalan tar, n bberapa insiden yg membuatkn die ade calar sikit2.

2 ari sblom aku bertolak ke Mesir, memory card 2gb aku hilang ntah mane jer aku letak smpai xbuley cri blik... sedey o, klu nk gune built-in memory 2 brape kping jer la yg aku buley amek gmba jadi aku pown low kan la resolution smpai VGA *(very good aahh). ade la dlm 100 gmba kowt. dapat la aku amek gmba kt Bahrain time transit 2.

Tiba jer kt Mesir, hp ni masih sihat.. Time 2 musim luruh kowt, siang panas malam da start sejuk2. Aku still buley amek gmba jawab call.. Pas 2 minggu die start buat hal, org call aku xdpt aku call org pown xbley. No Network Coverage!! WT..?? saket ati.. "xpela min, buley amek gmba lgi hp ni" dlm ati aku cuba bersyukur ngan ape yg aku ade.

Pas beberapa minggu, Camera die plak buat hal... hp 2 on cm biase tpi gmba kt camera die ijau2 ala2 night vision Modern Warfare 2 pnyer goggle.. siot, gila tension habaq hang...




Masok jer musim bunga aku try lg skali hp ni, OMG! buley la plak.. Tapi tiap2 kali nak guna camera kene hempuk2* dulu bru die normal balik klu x mcm tgk kt night vision goggle la... Buley la kn? Kte kne slalu pandang ape yg kita ade, bukan ape yg org lain ade tpi kte xde..
Rasenyer hp malaysia xtahan sejuk.. musim panas elok jer ade line.

Tapi klu nk maju kte kne la slalu tgk ape yg org lain ade n kita xde n then try improve bila kte dapat benda 2.

Stakat ni saje la yg mmpu aku tulis..
Balik jer Malaysia, aku nk mintak ganti rugi kt ayu. siap ko ayu hahahaha.

Ps: VGA stands for Video Graphics Array 640*480 pixel here
Thanks to hanif, now i know what is VGA really is = very good ahh..
Hp Malaysia xtahan sejuk
To all readers, lets no resort into any kind of violence even when ur phone do Sh.t to you.


Monday, May 24, 2010

0 comments

Alhamdulliah abes jugak pekse anatomy..

praktikal=ok la, ade gak sgkut2 yg penting ketas yg aku submit 2 penuh ngan lendir2 cadaver dan bau formalin.

written=hampeh blur+strategi bru Prof Hassan terbukti membunuh.

oral=alhamdulliah die tnye soklan yg aku mmg mahir.

pasni kene kuat lgi stadi..



Thursday, May 13, 2010

Chaos Ring

0 comments
"War cost a lot of money and sacrifices, so do Exams"
i bought a lot of food
i ate a lot of food
i sacrificed my sleep

After stressful hours of study i downloaded this game.. This is how i feel about it.


A tale of love and loss??
Goldfish boss..The Graphics is on par with the Final Fantasy 6, 7, 9 on Playstation.. P/s: It does makes my device a bit warm, not a very nice side effect during this summer season.

If your device suffers any kind of stuttering during the game play, you can always go to option to disable the special effect like the fog and snow even in the middle of the Boss fight. With a wonderful graphic, i'm quite impressed with the performance. No stuttering at all on my device(iPod Touch 2G Fw3.1.2) with the special effect "on". I don't know how it perform on 1 gen iPhone and iPod touch.
To differentiate itself from the popular sequel "Final Fantasy", Square Enix has implemented some special feature, not a new feature but just a new terms, instead of using the same terms over an over. Eg "Gene" to replace the popular Magic feature. The gene is acquired after you defeat a monster or boss.

Cerberus, the only boss i remember..hahaha. The most troublesome. I'm not used to cast a magic during this period.. I defeated him mostly using physical attack..

The first boss (Dragon-o-what).. i couldn't recall its name (as usual) :-) ... The combat interface let you choose Solo or Pair.. If you choose "Solo", each character will attack, use item or use magic at different time according to its speed. If you choose pair, both in the party will attack at the same time thus giving the sum of their attack power to the opponent..

I've been playing this for 4 hours 3+1 , and no sign of getting bored.

Highly recommended for
1.RPG PHREAK!
2.mobile gamers who wants a long story mode

Hate:
1.makes my ipod hot. Heat can kill battery fast.

Cost: $15.99 on iTunes quite steep when compared to other games
Size: 253Mb

There is always easy way to get it without selling any of your limb or organ. :-p
click here its a Mediafire link.
P/s: make sure your device is jailbroken, and "installous" already *installed

*if you don't want to use itunes to sync it.


Saturday, May 8, 2010

My Wedding Plan

4 comments
What? i've been tagged!!

I'm a YOUNG person with a good reputation, answering these controversial question will somehow affect me.

Here's my answer after a bunch of calculation, formula deriving and political analysis

1. How old are you?
~19 years and 6 month. hahahha YOUNG. 9th Nov1990

2. Are you single?
~Yup, dont ask why, how, where or when :-(

3. At what age do you think you'll get married?
~At first it was at 30, but who knows right? environmental factor eg. DPMZ (bait muslim), with my cousins & friends getting married.

4. Do you think you'll marry the one you're with now?
~Error 404, conflict with question #3

5. If not, who do you want to marry?
~try Google you lazy bump

6. Who will be you bridesmaid & bestman?
~what is this? bidaah dolalah...

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
~beach/bitch? i choose garden wedding..

8. Where do you plan to go for honeymoon?
~Me: Jeju island or Venice Her:i dunno

9. How many guest do you think you will invite?
~everyone, why would i want to keep it secret by inviting small number of guest?

10. Will that include your exes?
~maybe, dunno la...we'll see

11. How many layers of cake do you want?
~i am thinking about a very big KLCC-shaped cake. the adults get the base, the kids will get the top part. whoa, genius!

12. When do you want to get married? morning or evening?
~if possible, i prefer at night.. save the awkward waiting moment. What do you think we're going to do waiting for the night to come? just an awkward silence.

13. Name of song/tune you'd like to play at your wedding
~Of course Aerosmith-I dont want to miss a thing. To download click here. A BIG maybe i am the one who will be singing at my very own wedding.

14. Your wedding colour theme
~red. hawt howt hot..wooo roar!

15. Do you prefer fine dining or normal spoon&fork? knife?
~normal sudaeh

16. Champagne or red wine?
~Asob lemon. (Sugar Cane drink with lemon.)

17. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
~days after the wedding. Where the hell are you thinking we're gonna be in the first few days.hahhaha.

18. Money or household item..
~money, its flexible.. i don't want to have hundreds of rice cooker in my future house. :-)

19. How many kids would you like to have?
~depends. 1-2 is just nice

20. Will you record your honeymoon in DVD/Cd
~Blu-Ray format. 1900*1080.Streaming will be available in netflix & hulu for $9.99

21. Ur dream present from your future wife
~ the word "Yes" when i propose to her. I can't get happier when she say "yes". Enough with the "yes"

22. Whose wedding plan would you like to know next?
~i am thinking.. wait for the update.



To do list After My final exam

0 comments
Here's my to do list after the exam..

1. Integrate Touch n GO in to my iPod/phone. Involving dissolving some plastic using strong acid and implanting the chip into my iPod. If posssible i would like to try Visa Wave.

2. Build a new battery pack for my laptop. Its power rating should be around 6000mAh~10000mAh (my current half dead battery was rated 4400 mAh last less than an hour) that can make my laptop last for about 5-6 hours of maximum abuse.

3. Since i like to walk a lot, i hate to carry dead gears(iPod, Phone), so I will build a portable charging station that i can carry in my bag, Solar panel will not be an option since it is too pricey.

4. building high gain parabolic antenna that can get a lock on an access point 1 km away ~10db. I think i can do much more than this, but money always limiting my activity. its enough for now.